maanantai 3. kesäkuuta 2013

Devils food - almost better than sex!

Mitä saadaan, kun laitetaan paljon suklaata ja kaakaojauhetta ja vähennetään sokeria? No, ihan tajuttoman suklaisia muffinseja! Minulle oli muutama viikko sitten tulossa vieraiksi todellisia suklaanystäviä, joten päätin hemmotella heitä alla oleville suklaaherkuilla. Menivät luonnollisesti kuin kuumille kiville.


Eivät ehkä ulkoasultaan kauneimpia, mutta makuhan se ratkaisee!

Devils food -muffinsit
12 kpl

4½ dl vehnäjauhoja (olisin muuten käyttänyt täysjyvävehnäjauhoja, mutta kaapissa seisoi valkoisia jauhoja, joten pitäähän ne käyttää pois)
1½ dl kaakaojauhetta
1 dl ruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2½ dl kevytmaitoa 
3/4 dl maustamatonta jogurttia
3/4 dl rypsiöljyä
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
2½ dl rouhittua tummaa suklaata (70%)

Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Siivilöi jauhot, kaakao, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhoon.
Vatkaa maito, jogurtti, öljy, munat ja vaniljasokeri toisessa kulhossa.
Rouhi suklaa. (Käytin tehosekoitinta, mutta suklaa uhkasi sulaa sinne pohjaan!)
Lisää maitoseos ja suklaarouhe jauhoseokseen.
Sekoita, kunnes kaikki aineet ovat sekoittuneet.
Annostele taikina vuokiin ja ja paista uunissa 20-25 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ja viimeistele muffinsit suklaalevitteellä.

Suklaalevite

60 g huoneenlämpöistä voita
tomusokeria oman maun mukaan (ohjeessa oli että koko toppa, mutta pidin sitä vähän överinä)
½ dl kaakaojauhetta
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Vatkaa voi, tomusokeri ja kaakao kuohkeaksi. 
Vatkaa joukkoon tuorejuusto.
Levitä muffinsien päälle.


Alkuperäinen ohje löytyy Johan Åkerbergin Muffinsikirjasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti