![]() |
Näistä syntyy lanttusämpylöitä! |
Lanttu-tattarisämpylät
n. 12 kpl
2 dl vettä
1 pala hiivaa
1½ tl suolaa
2 munaa
½ dl siirappia
½ dl öljyä
5 dl lantturaastetta
1½ dl tattarirouhetta.
1 dl auringonkukansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
n. 7dl tattarijauhoa
Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää tattarisuurimot ja anna niiden liota hetken aikaa.
Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita pehmeäksi massaksi. Laita taikina hetkeksi tekeytymään.
Muotoile taikinasta sämpylöitä ja laita pellille kohoamaan hetkeksi.
Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Ruuaksi väänsin lanttusosetta Marttojen ohjeen mukaisesti (korvaten vehnäjauhon - yllätys yllätys - tattarilla) ja sen kaveriksi ohra-porkkanapihvejä. Ohjeen olen löytänyt joskus jostakin kirjasta, jossa nämä olivat kaura-porkkanapihvejä, mutta koska en löytänyt kaurasuurimoita, päätin käyttää ohraa.
![]() |
Om nom! |
Tällä hetkellä on meneillään lihaton lokakuu, joka ei sinänsä paljoa ruokailutottumuksiini vaikuta. Syön nykyään varsin vähän lihaa ja minusta tuntuu, että sen syöminen on koko ajan vähenemään päin. Olen myös korvannut paljon lihaa kalalla. En silti voi täysin ryhtyä kasvissyöjäksi, sillä eräs lempiruokani on karjalanpaisti. Onneksi usein syön itse tekemääni tai äitini tekemää paistia, jonka lihan alkuperän tiedän satavarmasti! Sama juttu on kaalilaatikon kanssa. Vaikka soijarouheesta tehtynäkin se on ihan hyvää, niin silti ei se silti voita jauhelihasta tehtyä! Silloin tällöin tekee ihan hyvää nauttia vähän lihaa ja saada vaihtelua proteiininlähteeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti